The sky is the limit

Denk je dat “zelf vliegen” ook jou kan boeien of heb je na een initiatievlucht de vliegmicrobe te pakken, dan is APCK voor jou de geknipte partner voor een volledige opleiding tot privaat piloot. De Aero Para Club der Kempen is een Nederlandstalige vliegclub op het vliegveld van Oostmalle (EBZR). Sinds 1975 trachten we de vliegsport voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken.
De kernactiviteit van onze club is de basisopleiding tot privaat piloot op vliegtuig (PPL-A). Maar naast theoretische en praktische opleidingen organiseert APCK ook regelmatig andere activiteiten die zowel voor de leden als voor bezoekers toegankelijk zijn. Sedert ettelijke jaren is APCK door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer als officiële vliegschool (B/RF-022) erkend.

De ligging van onze club en luchthaven is werkelijk uniek in het midden van een natuurgebied, in het hartje van de Noorderkempen, op het grondgebied van Malle. Om te kunnen starten is er geen enkele vooropleiding noodzakelijk, al is een basiskennis van het Engels uiteraard mooi meegenomen. Medisch zijn er uiteraard bepaalde voorwaarden waaraan je moet voldoen maar ook deze zijn niet onoverkomelijk en als je jezelf geschikt vindt, slaag je meestal ook in deze tests. De minimum leeftijd is 16 jaar.

De opleiding bestaat uit twee delen, een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Je kan met de praktijk beginnen wanneer je maar wil, best is natuurlijk dat je eerst het gedeelte theorie doormaakt maar het is niet noodzakelijk.
Je kan ook beide combineren!
Na een gedeelte theorie kan je dan aanvangen met de praktijkopleiding onder toezicht van een van onze sterk gemotiveerde instructeurs.

De enige beperking is dat je het praktijkexamen, na het slagen in de theoretische examens, binnen een periode van twee jaar moet afleggen.
Om je een idee van de kosten van een vliegopleiding te geven, staat op onze website het totaaloverzicht van alle stappen die je moet doorlopen met daarbij de tarieven. Duur zeg je? Ja, de opleiding wel, maar er zijn duurdere hobby’s en nadien is ’The Sky the Limit’.

Onze sponsors Minimize
spacer
dummy