Bezoekers info

Ook in 2017 organiseert de Aero Para Club der Kempen de jaarlijkse Fly-in op het vliegveld van Malle. Tijdens het weekend van 19 & 20 augustus zal u kunnen genieten van een uitgebreid vliegprogramma, WOII re-enactment, het oldtimer event en uitgebreide randanimatie. Dit alles op het prachtige domein te Heihuizen.

Dit jaar verwachten we onder andere het Red Devils team en NH90 van de Belgische luchtmacht.

Informatie hoe je de flyin kan bereiken vind je hier!

Openingsuren

Het vliegveld van Malle zal open zijn voor het publiek op zaterdag 19 augustus en zondag 20 augustus, tussen 09.00h en 20.00h

Tickets

Toegang is geheel GRATIS

Parking

De parkings zijn geheel gratis gedurende het hele feestweekend. Ze zijn open vanaf 08.00h tot 20.00h.

Voetgangers en fietsers

Bezoekers die te voet zijn of per fiets hebben toegang tot het vliegveld via de hoofdingang van de vliegclub. Alle andere bezoekers dienen de pijlen te volgen die hen tot aan de grote autoparking achteraan het vliegveld brengt. Vanaf daar kan u makkelijk naar alle activiteiten wandelen terwijl u geniet van méér dan 1500 meter 'flightline' en vliegtuigen!!

Eten en drinken

Net zoals bij andere grote outdoor events zal er ruime catering aanwezig zijn op vliegveld Malle, voor elk wat wils. Met elke hamburger, frieten of drank ondersteunt u ook rechtstreeks het evenement De APCK vliegclub is ook erg gekend voor haar democratische prijzen.

 

Genieten van vliegtuigen

Om alle bezoekers extra te verwennen zijn erg grote wandelzones voorzien op het vliegveld. Je vind ze langsheen de lange taxibaan ( dichtbij de vliegtuigen ) en er is een ruime plaats voor de tarmacs bij het clubhuis. Blijft u aub binnen deze wandelzones, er zal veel gelegenheid zijn om de vliegtuigen van zeer dichtbij mee te maken. Vergeet ook zeker niet dat het vliegveld gelegen is binnen een beschermd natuurgebied met een rijke fauna en flora, we vragen u dan ook dit zeker te respecteren.

Brandgevaar!

Het kan erg warm worden tijdens de zomerdagen, de zandgrond van de Kempen is dan heel droog. We vragen u met aandrang om niet te roken, langsheen de wandelzones bevinden zich grote bossen waar zelfs een kleine vonk een groot brandgevaar kan veroorzaken. Vermijd alle onnodige risico's, dat is erg geapprecieerd!
 

Programma

De APCK Fly-in is echter GEEN AIRSHOW. Er is geen programma waarin je displays ziet of acrobatische voorstellingen. De bezoekers hebben echter de kans om de vele vliegtuigen in een prachtig groen kader te bekijken, en vaak heel dicht bij de actie. Het is makkelijk om een praatje te malen met de piloten of crews, heerlijk te kuieren langs de vele standjes en natuurlijk te genieten van een heerlijke versnapering of een drankje bij een van de vele drankstanden.

Het programma voor dit jaar moet nog worden bekend gemaakt, maar volgende kan je al zeker verwachten:

BAF Red Devils SF260 Team
NH90

T28
P51 Mustang

 


Re-enactors

 

Een zeer populaire attractive gedurende die lange weekend zijn de historische re enactors. Op veler verzoek verwelkomen we opnieuw de erg levendige organisatie Spearhead met hun zeer getrouwe Wereldoorlog II voertuigen en soldaten. En jawel, ze hebben ons beloofd de grote tanks ook opnieuw te laten rijden!! U kan het zelf ervaren in zeer realistische omstandigheden hoe het leven moet geweest zijn voor een soldaat in deze donkere periode. Ook andere conflictperioden worden levensecht uitgebeeld, zo is er ook materiaal van de Koreaanse en Vietnam oorlog te bewonderen.

Alle informatie over de Spearhead vereniging en hun activeiten kan u terugvinden op hun prachtige website : www.vzwspearhead.be

Vlieg mee!

Wat is het grootste plezier dat je kan beleven op een luchtvaartevenement... vliegen natuurlijk! Traditioneel kan u een vluchtje maken met een clubtoestel van APCK of een luchtdoop in de helikopter.

 

Onze sponsors Minimize
spacer
dummy